Uw advies
op belastinggebied

Blijleven SloopwerkenSlopen en koppensnellen, dat klinkt als grof geweld met veel lawaai en puin. Maar dat juist bij dit vak ook veel precisie en beheersing komt kijken vertelt de 30-jarige Christian Blijleven. Sinds 1 januari 2004 is hij één van de 4 vennoten van Blijleven Sloopwerken V.o.f., samen met vader Cock, moeder Marijke en broer John Blijleven. Na zijn studie Technische Bedrijfskunde heeft Christian eerst 3 jaar "buitenshuis” gewerkt, als logistiek manager. "Daar heb ik veel van geleerd, met name op het gebied van het aansturen van mensen. Die ervaring kan ik nu goed gebruiken!” Christian is binnen het familiebedrijf vooral verantwoordelijk voor de planning, werkvoorbereiding, verzorgen van offertes, inkopen, en het aannemen van personeel. Hij zit dus voornamelijk op kantoor, in tegenstelling tot vader Cock en broer John. Maar Christian heeft voortdurend contact met de mannen "in de bouwputten”. Met het personeel houdt hij regelmatig werkbesprekingen: "Alles moet goed geregeld zijn, en ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met hun wensen en ideeën”.

Cock Blijleven

Christian vertelt hoe het allemaal begon: "In1987 startte Cock Blijleven als kleine dienstverlener in de bouw waarbij vooral sloop- en opruimwerkzaamheden werden verricht. Ook moeder Marijke mag zeker niet vergeten worden, zij is vanaf het begin actief in het bedrijf, o.a. door het verzorgen van de administratie.” Wie nu het moderne machine- en wagenpark in Wadenoijen ziet, zal begrijpen wat voor enorme groei Blijleven Sloopwerken heeft doorgemaakt.
Christian: "We zijn nu echt een allround-sloopbedrijf: Door grote investeringen werd de dienstverlening uitgebreid met onder andere palen kraken, koppensnellen, boren en zagen.” "Investeren is belangrijk om te kunnen blijven groeien” volgens Christian. "We zoeken steeds innovatieve oplossingen voor de problemen die zich aandienen. Hierdoor blijven we ons machine- en wagenpark constant uitbreiden en moderniseren. Ook besteden we veel zorg aan het onderhoud van de machines. Alles dient optimaal te functioneren, in verband met keiharde deadlines waar we soms mee te maken hebben, en natuurlijk voor de veiligheid. De veiligheid van ons personeel staat altijd voorop, daar is geen twijfel over. We zijn dan ook VCA-gecertificeerd, geven veiligheidsvoorlichting en laten alle machines en apparaten regelmatig uitgebreid keuren.” Behalve het materieel en bekwaam personeel is het enorm belangrijk genoeg opdrachten te krijgen."Zulke hoge investeringen verdien je niet zomaar terug, daarom is goede reclame en naamsbekendheid opbouwen essentieel. En scherpe prijzen maken natuurlijk!”

Uitdagende projecten

Inmiddels weten de klanten het bedrijf in Wadenoijen wel te vinden. De vele grote projecten die Blijleven heeft mogen uitvoeren getuigen daarvan."Een voorbeeld van een dergelijke opdracht zijn de 20.000 palen die we gekraakt hebben ten behoeve van geluidsschermen langs de Betuwelijn. En recent zijn we begonnen aan een nieuw uitdagend project: "De overkapping Leidsche Rijn”: Ter hoogte van de stad Utrecht wordt de eerste bovengrondse tunnel van Nederland gebouwd, waarin de A2 over een lengte van 1650 meter de stad geruisloos passeert! Zulke opdrachten zijn zo uniek dat maar een handvol bedrijven in Nederland de benodigde expertise en materialen hiervoor hebben.” Daarom is Christian terecht trots op zijn bedrijf: "Als je kijkt wat we hebben opgebouwd en je ziet al die machines op het terrein staan, dat doet je wel wat!” Het geeft hem voldoening als ze een mooie opdracht binnenhalen, en alles gaat volgens planning. "Dan rij je later langs de snelweg of langs een gebouw en dan denk je: Daar hebben wij ons steentje aan bijgedragen.”

Carpine Belastingadvies en Blijleven Sloopwerken

Hoe zijn jullie bij Carpine Belastingadvies terechtgekomen? Christian: "We waren niet tevreden over de begeleiding van ons vorige accountantskantoor. Toen we hoorden over de oprichting van Carpine, hebben we meteen contact gezocht. En daar hebben we zeker geen spijt van! Het is prettig werken met jullie, de lijnen zijn kort. Ik kan altijd snel even bellen als ik advies nodig heb over bijvoorbeeld investeringen. We krijgen duidelijke en goede adviezen. Je kunt merken dat jullie de ervaringen die je op een groot kantoor hebt opgedaan, op een goede manier weten te benutten.” Dan nog even over dat "grof geweld”: Zijn jullie nu echt van die zware jongens die alles in zo kort mogelijke tijd met de grond gelijkmaken? Christian lacht: "Kom maar eens kijken als we bijvoorbeeld aan het palen kraken zijn, ons specialisme. Via een hydraulisch kraakblok worden de koppen van heipalen "gesneld”. Dan zul je zien dat het inderdaad met enorme krachten gepaard gaat, maar wel op een zeer beheerste manier. Of wat dacht je van renovatiesloopwerk van een monumentaal pand? Dat vereist veel inzicht en precisiewerk!”. Voor Christian is er geen mooier werk dan sloopwerk: "Het is zeer afwisselend, elke klus is weer anders. En slopen en nieuwbouw zullen altijd blijven doorgaan!”